Nu kan du snart utforska Facebook

Facebook genomför just nu ett beta-test av sin nya feature ”Explore” i sin uppdaterade version för Android-telefoner. Försök har redan gjorts för iOS, så sannolikt kommer samtliga användare snart få möjlighet att ”utforska” Facebook.
Facebooks ”Explore” är helt enkelt ett sekundärt nyhetsflöde där du inte får se inlägg baserat på vad du gillat och interagerat med, utan baserat på inlägg som liknar det du gillat och interagerat med. Det kommer även att finnas inlägg som gillats och tittats på av dina vänner, såväl som artiklar som är populära i ditt nätverk.
Ditt vanliga nyhetsflöde kommer fortfarande finnas under hemknappen, men Explore ger dig en möjlighet att upptäcka nya sidor och inlägg som du annars inte kommit i kontakt med via ditt vanliga flöde.
Vissa experter har tolkat detta som ett sätt att arbeta mot filterbubblor, något som getts mycket medieutrymme på sistone. Genom att erbjuda användarna en möjlighet att ”vidga sina vyer” vill Facebook göra det möjligt att tillhandahålla mindre ”personaliserat” innehåll.