Nu kan du köpa Nokia 3310

Igår klockan 10.33 släpptes den nygamla Nokia 3310 i Storbritannien. Den klassiska storsäljaren har fått nytt liv och levererar en rad nya funktioner.
När Nokia meddelade att de kommer återlansera 3310an, sin historiskt sett bäst säljande telefon, fylldes världen av nostalgikänslor. Med över 126 miljoner sålda enheter när den först lanserades för 17 år sedan har många kommit i kontakt med den lilla telefonen.
I den nya versionen blir den något mindre än tidigare, men har fått en hel del uppgraderingar. Det är inte en smartphone, så du kan inte ladda ner en massa appar till den. Men utöver en uppdaterad version av det klassiska spelet Snake finns även 2,4 –tums QVGA skärm, 2 megapixels kamera och ett plats för ett micro-SD kort. Den största uppgraderingen är dock batteritiden, Nokia menar att deras nya telefon klarar sig i 31 dagar i standby-läge och har 22 timmars taltid!
Priser för telefonen var vid lanseringen igår 49,99 pund, motsvarande ca 560 kronor. Det är med andra ord en mycket billig telefon, och sannolikt kommer många att söka sig till affärer för att få sig ett exemplar av den nostalgityngda telefonen. Tidningen The Verge går till och med så långt att benämna den nya telefonen som ”A dose of nostalgia for the price of a night out”.
Du kan se en kort film om den nya telefonen här nedan, för att sedan vänta till den 31/5 när den släpps i Sverige.