Nu kan du hitta tweets från Uppsala

Twitter smygintroducerar en ny uppdateringen som ska låta användarna se den geografiska platsen för varifrån man twittrat sina 140 tecken. På så sätt kan undertecknad hitta andra Tweets från Uppsala, till exempel. Kan vara en bra idé för butiken som vill synas i lokala Tweet-flöden, kanske?

Funktionen fungerar på så vis att man kan tagga sin Tweet med en geotagg, till exempel Uppsala Domkyrka eller en närliggande affär. De som sedan väljer att klicka på taggen får upp resten av tweets som kommer från samma plats.

Den nya funktionen drivs av techföretaget FourSquare som specialiserar sig inom just geotaggning och liknande. Twitter annonserade ett samarbete med dem för ett tag sedan, men man sade då inget om plats-taggar i Tweetsen.

Läs mer: Foursquare löser alla problem med onlineannonsering och försäljning i butik

Det är TechCrunch som först rapporterat om den nya uppdateringen, eftersom det inte verkar vara något Twitter gått ut med officiellt innan – men man har nu bekräftat uppgifterna. Enligt Twitter så kommer uppdateringen först till iOS, för att “senare” följas åt av andra plattformar.

Behöver du hjälp med att anpassa din annonskampanj till den senaste digitala utvecklingen? Klicka här.