Nu kan du betala Google för att slippa se annonser

Google är i färd med att skicka ut en massa inbjudningar till internetanvändare för att prova deras nya tjänst – Contributor by Google. Med tjänsten kan du betala för att slippa se annonser och flera stora webbplatser har redan hoppat på tåget.

Du kan betala 18, 40 eller 90 kronor per månad för att se upp till 15, 25 och 50 procent färre annonser från Google AdSense. Där annonsen brukar dyka upp får du nu istället se ett tack-meddelande från sajten du besöker.

Google kommer att behålla en del av intäkterna från tjänsten och dela ut resten till medverkande webbplatser. Tjänsten kommer inte hindra att webbplatsen visar annonser från en annan annonsleverantörer. Det här gäller alltså bara för Google AdSense.

Några sajter som är med från start inkluderar Mashable, the Onion, Imgur, ScienceDaily, wikiHow och Urban Dictionary. Google säger att flera miljoner webbplatser har också bett att få ansluta till tjänsten som uppdateras med nya sajter dagligen.

Du har nu alltså några val att göra:
1. Fortsätt att titta på annonser
2. Betala Google och slipp se annonser från AdSense
3. Fortsätt använda din reklamblockerare – som över 25 procent av svenskarna använder idag.

Vi är som andra webbplatseer beroende av våra reklamintäkter så vi hoppas att du väljer alternativ nummer fyra (som inte är listad ovan) vilket är att godkänna annonser i din reklamblockerare för Dagensanalys.se.