Nu kan din hund gå till psykologen – via mobilen

Det är inte bara människor som behöver träffa psykologer. Nu lanserar Vethem, den digitala djurkliniken, beteenderådgivning för hundar tillsammans med hundpsykologerna från Glada Jyckar.

Genom videosamtal i mobilen kan hundägare få hjälp att till exempel få hunden att skälla mindre eller hantera sin separationsångest.

– Det finns över 900 000 hundar i Sverige och det här är en enormt efterfrågad tjänst. Vethems veterinärer hjälper sedan tidigare till med fysiska problem via videosamtal. Nu kan vi erbjuda utbildade hundpsykologer som hjälper hundägare att förstå sina hundar bättre, säger Vethems grundare Hidayet Tercan.

Med start 3 juni kan hundägare boka samtal med utbildade hundpsykologer via Vethem. Några av de vanligaste frågorna från hundägare rör valpträning, vardagslydnad, aggressivitet, stress och rädslor.

I många fall kan hundpsykologer hjälpa till att förändra beteenden som orsakat lidande för både hund och hundägare under flera år. Via Vethem-appen kan samtalet dessutom utföras i en lugn hemmiljö som hunden känner sig trygg i.

– När vi bestämde oss för att även erbjuda våra tjänster online blev Vethem det självklara valet. Glada Jyckars och Vethems samarbete kommer bidra till ökad välfärd för många hundar med familjer, säger Kicki Fellstenius, senior hundpsykolog och vd på Glada Jyckar.

– Redan idag hjälper vi hundratals hundar och hundägare till ett mer harmoniskt liv, genom rådgivning kopplat till hundens beteende och relationen mellan hund och människa. Via Vethem blir det lättare att komma i kontakt med oss och hunden kan få hjälp i ett tidigare skede, innan problem vuxit sig för stora. Som hundägare får man många olika tips från sin omgivning och då kan det vara skönt att få råd från en professionell hundpsykolog.”, säger Kicki Fellstenius, senior hundpsykolog och vd på Glada Jyckar.

Läs mer på Vethems hemsida.