Nu kan Consumer Reports återigen rekommendera MacBook Pro – men är skadan redan skedd?

Vi har skrivit tidigare om att den ansedda konsumentrapporten, Consumer Reports, för första gången sedan MacBooks lansering valt att inte rekommendera den senaste modellen. Apple har nu, tillsammans med publikationen, jobbat hårt och har nu fått Consumer Reports att ändra åsikt. Men är det försent?
Orsaken till att man inte rekommenderade MacBook Pro låg i den korta batterilivslängden, som kunde variera kraftigt (från under fyra timmar till under 20 timmar för samma modell). Resultatet lär ha förvånat även Apple själva, skriver bland andra Slashgear, och man har därför arbetat hårt på att åtgärda problemet.
Läs mer: Consumer Reports står fast vid sitt beslut – att inte rekommendera MacBook Pro
Enligt Apple så hittade man till slut en bugg i webbläsaren Safari, som enligt mjukvarujätten testades på ett ovanligt sätt. Consumer Reports lär också ha oavsiktligt snubblat över en bugg kring hanteringen av ikoner, något som fått mjukvaran att dra extra mycket batteri.
Nu har Apple kommit ut med en ny uppdatering, som verkar ha löst problemet och som nu gjort att MacBook Pro återigen fått statusen “Rekommenderas” av Consumer Reports.
Men utvecklingen inom denna typ av teknologi går fort, och frågan är förstås om man lyckats göra detta snabbt nog – det är lätt att få ett dåligt rykte, men svårt att tvätta bort en negativ stämpel. Å andra sidan så är vi bara en liten bit in i 2017, och Apple har kunnat vända dåliga trender förr.