Nu kan alla bloggare tjäna pengar på Tumblr

Vi skrev nyligen om att den numera Verizon-ägda bloggplattformen Tumblr har börjat med förinställda annonser (mer info från Tumblr själva här). Just nu får användarna inte intäkterna från annonserna, men nu verkar det som att man ska kunna tjäna en slant på sin egen blogg ändå – ja, nån gång i framtiden då.

Läs mer: Tumblr viker sig för sin nya ägare – nu kommer annonserna

Tumblr köptes upp år 2013 av Yahoo! för 1,1 miljarder dollar (cirka 9,4 miljarder kronor), men har därefter slitit med ekonomin – tidigare i år skrevs värdet ner till knappa 230 miljoner dollar istället. Men i samband med att Yahoo! nu köpts upp av telekomjätten Verizon så hoppas man vända Tumblr’s ekonomiska nerförsbacke.

De nya annonserna kommer ju vara förinställda, men användare kommer kunna stänga av dem via inställningarna. Det verkar också som att annonserna är en del av Tublr’s eget program som ska förena konstnärer med artister (Creatrs, heter den) och detta är något som i förlängningen kan innebära intäkter för bloggarna själva.

Man måste dock vara med i Creatrs för att en del av annonsintäkterna, och det finns inte någon närmare information kring när det kommer att bli aktuellt. En gissning är att man testar både själva mjukvaran och idén med annonser på Tumblr först, innan man törs dela med sig.

Men som en av Tumblr’s utvecklare skriver i ett blogginlägg“Next up: getting you paid for your work.” – så är det i alla fall säkert att det inte bara är ett löst rykte!