Nu finns en av världens mest oanvändbara appar även till Android

För dig som sett tv-serien Silicin Valley är du säkert bekant med appen ”Not Hotdog”. Appen har bedömts som en ganska oanvändbar app som kan tala om vad som är en varmkorv, och vad som inte är det.
HBO-serien Silicon Valley driver med den start-up kultur och det teknikförhärligande som råder i världens teknikcentrum Silicon Valley. I serien får du följa sex personer och deras försök att få sitt startup-företag att växa i den hårt konkurrensutsatta teknikvärlden.
I ett av avsnitten från den senaste säsongen (säsong 4 )har de utvecklat en app som kan berätta vad som är en varmkorv, och dessvärre bara vad som inte är en varmkorv. Appen fick dock stor uppmärksamhet i den verkliga världen, och i maj släpptes den för iOS. Nu meddelar HBO att den dessutom finns för Android-telefoner så att alla kan avgöra om vad de tittar på är en varmkorv eller inte.

I samband med att appen släpptes gjorde de även en artikel i tidningen Mediu, där de beskrev hur de utvecklat ett neuralt nätverk och tränat detta för att kunna avgöra vad som är en varmkorv. Så även om appen i sig är ganska oanvändbar, visar den mycket enkla utvecklingsprocessen att det idag är mycket enkelt att skapa en app med till synes ganska avancerade funktioner såsom bildigenkänning och neurala nätverk.
Så trots att du kanske inte jublar över att appen ”Not hotdog” nu finns till din telefon, borde det faktum att den utvecklades under mycket enkla förhållanden vara en stor tröst för många företag som kämpar med hur de ska få till en app som gör vad de vill göra.