Nu får 5.000 nordiska e-handlare tillgång till Apple Pay

Apple Pay lanserades förra året i Norden, men ännu så länge har mycket få betalningsaktörer implementerat tekniken i sina system. Nu meddelar onlinebetalningsfirman Clearhaus att de inför stöd för Apple Pay, vilket innebär att 5.000 nordiska e-handlare nu kommer ha tillgång till den nya betalningsmetoden.

När Apple Pay lanserades började den ganska omgående fungera i vanliga fysiska butiker. Däremot krävde e-handlare att deras leverantör av betalningslösningar gjorde en uppdatering i sina system. En av de som tidigt gjorde nödvändiga ändringar var storbanken Nordea, som fortfarande är den enda banken i Norden som har stöd för Apple Pay.

Utöver Nordea har även ST1 och Edenred ( som äger Rikskuponger) stöd för Apple Pay. Nu sällar sig alltså det danska bolaget Clearhouse till skaran som hanterar den nya betalningslösningen. Idag använder ca 5.000 e-handlare i Norden sig av betalningslösningar från Clearhouse, dessutom finns ett flertal butiker i Storbritannien och Irland. Att ha flera olika sätt att kunna ta betalt när konsumenter handlar online är kritiskt för att kunna överleva som e-handlare. Med tanke på hur många som har en iPhone i Norden är det därför lite förvånande att så få valt att implementera Apple Pay i sina system. Förhoppningsvis kan Clearhouse nu bana väg för att fler betalningsaktörer gör nödvändiga uppgraderingar till sina system.