Nu blir Operan en streamingtjänst

Allt fler vill få uppleva Operans föreställningar och livet bakom scenen digitalt. Därför lanserar nu Operan en streamingtjänst.

Inför lanseringen har Operan testat att sända ut konserter till vårdhem och äldreboenden vilket varit mycket uppskattat. Operan Play  – lanseras den 4 mars med bl.a. utsålda operasuccén Short Stories som en av flera sevärdheter.

Inför lanseringen av Operan Play har Operan redan testat att sända ut konserter till vårdhem och äldreboenden i samarbete med Betaniastiftelsen/Kulturarenan, vilket varit mycket uppskattat för de grupper som inte har möjlighet att komma till föreställningar. Vid första sändningstillfället gick en konsert ut till 7 boenden i hela landet och 70-tal personer hade möjlighet att ta del av musik från nationalscenen. Det har sedan dess blivit fyra konserter till. I framtiden planerar Operan att fortsatta samarbetet med Betaniastiftelsen för att på egna plattformen Operan Play – eller deras plattform – fortsätta demokratisera musikupplevelsen. Med Operan Play är du alltid nära Kungliga Operan, oavsett geografiskt avstånd. Du kan också få uppleva Operan riktigt nära inpå – det du vanligtvis inte ens kan få i salongen i vårt operahus, säger Birgitta Svendén som är  vd på Kungliga Operan.