Nu är det väl ändå hög tid att skrota regionsrättigheterna

På internet är vi ju alla globala. Det finns ingen som tänker på regioner förutom innehållsägare som envisas med ett föråldrat tankesätt. Varför gör de på detta vis?

Svaret är såklart pengar. Om du kan sälja något en gång så kan du alltid sälja det två gånger. Så tänker innehållsägarna som producerar rörligt innehåll. Men hela tankesättet börjar nu att irritera mig enormt. Flera gånger händer det att jag läser om en nyhet på en amerikansk sajt och sen när jag vill se klippet får jag bara läsa “Innehållsleverantören har inte gjort det här videoklippet tillgängligt i ditt land. Klippet har blivit regionsblockerat.

Som min mormor alltid brukade säga till mig när jag var liten – den som delar lika med alla är den som vinner till slut. Hon var en klok kvinna min mormor.

Vilket land pratar dem om? Jag är ju global när jag surfar på nätet. Inte känner väl jag att jag tillhör något land när jag ena sekunden befinner mig i USA och läser nyheter och nästa sekund i Finland. Vem bryr sig om var jag är någonstans?

Jo, det gör ju pengarna. För om innehållsägaren kan skapa ett innehåll för USA, som också kan visas globalt, så kan de ju sälja det även till England, Sverige, Finland och fler platser.

Det här känns extremt förlegat och kommer leda till att användarna tar saker i egna händer. Installerar VPN-tjänster som lurar systemet eller hittar på andra hyss.

Dags att vakna upp och inse att vi befinner oss i en global värld där nätet binder oss samman. Så sluta upp med era dumheter!

Om du känner att den här artikeln i sig är idioti för att du är en person som värnar om regionsblockeringarna vill jag hemskt gärna läsa din kommentar. Förklara gärna tanken bakom för jag får inte ihop det, förutom att det handlar bara om pengar.