Nu är det fler mobiler som gör sökningar på Google

Google hanterar mer än 100 miljarder sökningar varje månad och för första gången är en majoritet av sökningarna från mobiler. Teknikskiftet från dator till mobil är nu ett faktum.

Det är en enorm förändring som vi står inför nu när mobiler är den enhet vi använder för att besöka webbplatser på nätet. De webbplatser som inte anpassat sitt innehåll kommer sakta men säkert att dö ut.

Läs också: “Mobilisera er! Har ni inte en mobilstrategi är det bråttom”

Det var när Apple lanserade sin första iPhone år 2007 som man kan säga att förändringen gjorde ett enormt hopp till att vi idag hellre använder vår mobil än vår dator. Andra bidragande faktorer är självklart Googles egna Android-system samt deras förmåga att anpassa sig till den nya tekniken. Deras sökmotor fungerar på alla plattformar och sökupplevelsen är densamma.

Läs också: Fem gyllene regler för att förbättra din mobila annonsering

Google har också märkt att kostnaden för mobilannonsering ökat senaste tiden eftersom annonsörer har upptäckt att de kan visa sina produkter och tjänster närmare själva köptillfället.

Vi som skriver här på Dagensanalys.se har bevakat den här frågan i flera månader. Om du vill läsa alla samlade artiklar om mobilt ska du klicka här.