Nu är det dags för Instagram att testa Live-video

Live-video fortsätter sin framfart på nätet – nu kommer turen till Facebookägda Instagram, ja, i alla fall enligt uppgifter i en rysk tidning som pekar på att man testkör funktionen just nu.

Rykten kring att Instagram skulle lansera en Live-videofunktion har dock florerat på nätet ett tag, skriver bland andra The Verge. Denna gång kommer uppgifterna alltså från T Journal, och den som har koll på sin kyrilliska kan spana in länken här.

Den nya funktionen – som än så länge bara testas i en väldigt liten skala – upptäcktes av en beta-testare av Instagram på en Androidenhet. Live-funktionen verkar vara inbäddad i den Snapchat-inspirerade funktionen Stories, där man placerat en stor röd knapp med texten “Go Insta!”, skriver bland andra The Drum.

Läs mer: Att stjäla idéer från Snapchat visar sig vara ett smart drag för Instagram

Instagram har än så länge inte velat kommentera någon av dessa uppgifter, men det vore nästan förvånande om inte “insta” kom ut med en Live-funktion inom en nära framtid – med tanke på att ägaren Facebook lagt ner mycket tid och möda på sin motsvarighet, Facebook Live.