Nu är det dags för Facebook att ta över vårt radiolyssnande

Facebook har jobbat upp sig i videovärlden, och mer eller mindre självmant fått fart på Live-videos. Nu lanserar man Live Audio, för alla de där radiosändningarna du inte visste att du ville lyssna på.

Under gårdagen så lanserade Facebook denna nya funktion i ett blogginlägg. Live Audio är i stort sett en ljudbaserad version av Facebook Live, och ska kunna användas för att live-streama radioprogram, podcasts och liknande.

Precis som med video-versionen så ska man kunna interagera med flödet genom kommentarer och reaktions-emojis. Men – på grund av formatets natur – så kan man lyssna på sändningarna i bakgrunden, utan att behöva sitta framför en svart ljudruta i evigheter.

Läs mer: Samla hela släkten i Facebook Messenger – videosamtala med upp till 50 personer

De med Androidlurar ska även kunna lyssna efter att man bytt till en annan app eller stängt av skärmen, något som de med iPhones inte kan (men de får surfa runt på fejjan utan att tappa sändningen).

Just nu testas tjänsten av några utvalda organisationer på Facebook, som BBC, bokförläggaren Harper Collins och andra. Fler aktörer sägs dock tillkomma under nästa år. Man kan mycket väl tänka sig att detta blir poppis bland många marknadsförare, då podcasts är en populär PR-metod.