Nu är det bestämt att Twitter ska Live-streama NBA – men inte matcherna…

Twitter kommer att live-sända NBA (National Basketball Association), alltså program som ska ge tittarna unik information om den Amerikanska basketligan. Men om du som basketfan hoppades på att man skulle kunna se matcherna på samma sätt som kommande NFL-matcherna kommer du tyvärr bli besviken.

Det är Recode som rapporterar om att Twitter nu skrivit på ett kontrakt med NBA för att sända två exklusiva program via sin live-plattform. Man kommer också att dubbla mängden NBA-bevakning samt öka belysningen på NBA-relaterade Tweets och Vines. Men man säger inte vad de två nya Live-sända programmen ska handla om (än).

Läs mer: Twitter och Bloomberg kommer live-streama nyheter

Man verkar dock inte ha fått till något kontrakt gällande rättigheter för att Live-sända hela basketmatcher, något som säkert är en besvikelse för många som gillar högkvalitativ basket (som jag ända antar att NBA får kallas!).

Enligt andra rykten så håller man på att prata med amerikanska fotbollsförbundet (alltså vanlig, europeisk sådan) om att sända dessa matcher Live på Twitter – så sportälskaren kan i alla fall finna tröst i detta.