comScore utkastade från Nasdaqbörsen

Mätföretaget comScore har nu åkt ut från börsen, efter upprepade varningar och en förlängd tidsfrist i samband med att man inte kunnat presentera giltiga finansiella resultat för 2015.
Vi skrev nyligen om att comScore riskerade att åka ut efter att de själva uppgett att de inte kan hinna lämna in en redovisning innan den 23 februari. Nu har detta blivit verklighet.
Läs mer: comScores trubbel fortsätter – kan tvingas lämna Nasdaq
comScore har haft ett stormigt 2016, något som började med att man fann felaktigheter i sitt bokslut för 2015 – intäkterna för det året hade överskattats med 29 miljoner dollar, och förlusterna underskattats med 8 miljoner dollar (enligt Bloomberg). I september sade man att de senaste tre årens resultat skulle ses över.

Nasdaq gav således företaget en varning och hotade med avstängning från börsen om man inte presenterade tillförlitliga siffror – något som alltså inte hänt, trots en förlängning av tidsfristen. Nu flyttas man till en OTC-lista (over the counter) istället. Konsekvenserna kommer troligtivs ockå att påverka den största aktieägaren i comScore, WPP:s, bokslut för 2016 (skriver Fintellect.com).