Nostalgi: Nokia 3310 är tillbaka

Kommer du ihåg när den gamla VW-bubblan kom tillbaka i ny design för några decennier sedan? Det är lite samma sak som skett med Nokia 3310, mobiltelefonen som en gång var med och spred den bärbara telefonin till de breda folklagren.
HMD är ett företag som sedan ett tag tillbaka äger rättigheterna till vad som en gång var en finsk superjätte, Nokia. De har nu utvecklat ett upphottad variant av Nokia 3310, mobilen som tålde allt och som såldes i hela 129 miljoner exemplar mellan år 2000 till 2005. Nästan fler än iPhone.
Läs mer: När googlade du Nokia sist?
Den nya Nokian är mindre, tunnare och lättare än originalet (som var något av en tegelsten, även om den kändes liten och nätt då). Man kan också få den i ganska vilda färger (rött, vitt eller guld till exempel) förutom den “klassiska” mörkblå finishen.
Andra uppdateringar inkluderar sådant som en ny färgskärm (med upplösningen 320-240 pixlar), en kamera med hela 2 megapixlar och möjligheten att stoppa in ett minneskort av typen Micro-SD. Saker som man inte trodde existerade när jag fick min mobil för snart 17 år sedan!
Operativsystemet är Nokias Series 30+, för den som är intresserad. Men det viktigaste är att man kan spela Snake – spelet som var med och gav oss den första sms-tummen, tror jag.
Denna hipster-/nostalgivariant av den gamla trotjänaren ska komma ut innan sommaren i år, och kosta 49 Euro (en bit under 500 kronor). Visst blir man lite sugen? Frågan är dock – klarar den av att falla ned på ett stengolv upprepade gånger, som originalet gjorde? Nåja, här är i alla fall en reklamvideo: