Nordic Morning hämtar vd från Acando

Nordic Morning Group får ny Sverigechef. Märit Sareyko, närmast från Acando och Stora Enso, blir vd för Nordic Morning Sverige.

Märit Sareyko har mångårig erfarenhet från framför allt retail- och finansbranschen, och alltid med en fot inom IT. Bland annat har hon varit chef för Acandos strategi- och transformationsverksamhet och lett arbetet för Acandos största uppdragsgivare. Dessförinnan var hon CIO för Stora Enso-divisionen Printing & Living och vd för management- och IT-konsultbolaget Avega.

– Digitaliseringen har fört människor närmare varandra än någonsin. Företagen har aldrig kunnat komma så nära sina kunder som nu, och det har aldrig varit så lätt för kunderna att ha en åsikt – positivt eller negativt. IT och teknik är en stor och komplex del i digitaliseringen, men kundens upplevelse av varumärket är helt avgörande för att nå den där åtråvärda digitala tillväxten. Det är just i den skärningspunkten jag ser att Nordic Morning har en helhetssyn och en spets i både rådgivning och taktiskt utförande som jag letat efter, säger Märit Sareyko.

Nordic Morning Sverige har omkring 240 anställda konsulter inom bland annat rådgivning, dataanalys, martech, service design och datadriven marknadsföring.

Märit Sareyko tillträder sin tjänst torsdagen den 7 februari 2019.