NOA gör nytt förvärv – köper upp managementbyrå

Det nordiska byrånätverket The North Alliance, NoA, förvärvar svenska managementkonsultbyrån Evidence Strategy.

Evidence Strategy är specialister på lönsam positionering och har sedan starten 2014 hjälpt flera ledande internationella aktörer att ta en lönsam position på sina marknader. Detta inom allt ifrån bank, fintech och telecom till hotell och underhållning. Genom utveckling av analysverktyg för att identifiera vad som får fler att vilja välja och betala för en produkt eller tjänst samt se till att positionen levereras i alla kontaktytor med marknaden hjälper Evidence företag att bli mer kundorienterade, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Prislappen för uppköpet är konfidentiell, men modellen liknar tidigare uppköp inom NoA. Ägarna får en del kontanter och en del NoA-aktier. Alla existerande partners i Evidence investerar en del av köpesumman i NoA.

“NoA har varit med oss sedan starten, men nu när de tar fullt ägandeskap av Evidence frigörs mer kraft till att göra det vi gillar och är bäst på, nämligen att hjälpa företag med lönsam positionering genom at förstå kunderna bättre. I takt med att NoA har börjat jobba mer enhetligt mot kunderna har också behovet av våra tjänster blivit större,” säger Evidence medgrundare och strategiansvarig Dan Landin.