Nina Hakola ny marknadschef på Solita

Solita fortsätter sin satsning i Sverige och anställer nu Nina Hakola som marknadschef.

Nina kommer närmast från APSIS, där hon ansvarat för flera av företagets nyckelkunder i Sverige. Tidigare har hon varit landschef i Finland för Studentum, en söktjänst för utbildningar, vars närvaro hon var med och byggde upp på den finska marknaden.

– Med sin breda erfarenhet från både sälj och marknad är Nina precis det tillskott vi behöver i samband med att vi nu befinner oss i en kraftig expansionsfas. Nina har kommit in med ett stort mått av driv och vi är mycket glada över att ha henne ombord, säger Petronella Posti, chef för Solita i Skandinavien.

Som en del av en internationell expansion rekryterar Solita just nu intensivt medarbetare till Stockholm och till sitt nya kontor i Göteborg. Bland några av sina kunder räknar Solita i dag Assa Abloy, Scania, Fortum och Finnair.

– Solita står för spetskompetens inom data och digital transformation, i kombination med en platt organisation och en företagskultur som sätter varje enskild medarbetare i fokus. När jag blev tillfrågad om att vara med på företagets expansionsresa i Sverige tvekade jag inte att tacka ja, säger Nina Hakola.