Nielsen lanserar verktyg för att verifiera cross-device tracking

Att kunna spåra användare och deras beteenden över flera olika apparater har blivit allt viktigare för marknadsförare. Men det har varit svårt att veta vilka som tillhandahåller bra eller dåliga tjänster gällande att följa användarna, något som företaget Nielsen nu vill råda bot på.
Användare idag rör sig mellan mobiltelefon, plattor samt såväl fasta som bärbara datorer i sin vardag. Att kunna följa samma användare över dessa olika apparater är avgörande för att kunna tillhandahålla den personliga upplevelse som många marknadsförare idag strävar efter. Om en användare tittat på vissa produkter via sin telefon på väg hem, ska dessa produkter kunna rekommenderas när samma användare sedan sätter sig vid datorn hemma.
Läs även: Svenskarna gör mer än var tredje köp från mobilen
Flera företag tillhandahåller tjänster för att kunna följa användare på detta sätt, men hittills har det inte funnits något sätt att verifiera att uppgifterna stämmer. Är det verkligen samma användare som du nu kommunicerar med?
För att kunna bedöma kvaliteten i dessa tjänster börjar företaget Nielsen nu bedöma dessa i fem olika kategorier: Matchning, precision, minnesfunktionalitet, antalet hanterbara apparater samt en sammansatt skala. Den rating som en tjänst får presenteras sedan i Nielsens Digital Ad Rating, som redan idag används för att bedöma effektiviteten i digitala annonser.
Målet är att köpare av cross-device tracking ska kunna fatta mer informerade beslut, och även öka tillförlitlighet och transparens kring denna typ av tjänster menar Thomas Eaton på Nielsen.