Nielsen lanserar analys- och targetingplattform

Ledande analysföretaget Nielsen lanserar nu en egen plattform för kunder som vill planera och leverera riktat och “engagerande” reklaminnehåll till konsumenter, oavsett plattform.

Nielsens nya produkt, kallad Marketing Cloud, integrerar företagets konsument- och mediadata tillsammans med analys. och aktivationsbaserade verktyg för marknadsföring. Tanken är tjänsten ska kunna användas för att planera mediala flerkanalskampanjer, bygga publiksegment och för att utföra konsumentanalys.

Läs mer: Nielsen börjar jobba med TV-kabelföretag

Den sistnämnda analysen kan användas för att ta reda på konsumenternas upplevelser, avsikter och köpval. Den nya produkten bygger på 150 tredjepartsmedier och tjänster för innehållsaktivering och optimering.

Enligt Mark Zagorski, som leder detta initiativ så är den nya produkten avgörande i en tid då tillgång till data har blivit allt viktigare för en framgångsrik markandsföringskampanj. Det nya verktyget ska “kunna ge en tillförlitlig och mätbar källa av data för marknadsförare som vill planera och aktivera kampanjer över flertalet plattformar och enheter – och analysera deras resultat via ett enkelt, integrerat system”.