Nielsen förbättrar sin rapport om tv-tittande i publika miljöer

För knappt ett år sedan lanserade undersökningsföretaget Nielsen en ny rapport för tv-tittande i publika miljöer i USA (barer, hotelllobbys, restauranger mm.). Nu kortas tiden att få en rapport från sju till fyra dagar, något som kommer hjälpa kunder att snabbare fatta relevanta affärsbeslut gällande annonsering i TV.

Rapporten heter “National TV out-of-home” och lanserades i april 2017. De som köper rapporten kan nu få en preliminär rapport efter bara fyra dagar, istället för att behöva vänta en hel vecka på att få reda på hur deras annons spridits i publika miljöer. Genom att korta tiden för att få rapporten gör Nielsen det möjligt att snabbare göra jämförelser mellan tv-annonser i hemmet och i publika miljöer, och på så sätt snabba på beslutsprocessen.

I fråga om sportevent som exempelvis OS kan detta vara mycket viktigt, eftersom tävlingen pågår under en begränsad tidsperiod. Det är då viktigt att veta om man som annonsör behöver justera sin annons beroende på om de syns bäst i privata eller publika miljöer.