Newsvoice ska flytta över makten till läsarna

Newsvoice.com, en nyhetsapp som siktar på att förändra hur vi läser nyheter, tar in 2 miljoner kronor för att expandera sin tjänst. Idén är att ge läsarna mer makt över nyheterna.

Newsvoice.com är en nyhetsapp och en community som på ett ställe länkar till artiklar med olika perspektiv. Appen skannar och analyserar nyhetsartiklar på nyhetssajter och kategoriserar innehållet, men i slutändan är det upp det läsarna att själva bestämma hur innehållet ska se ut. Tjänsten fungerar som en mix av Google News, Reddit och Wikipedia och riktar sig till en början mot den amerikanska marknaden.

Vi tycker: Tjänsten är lite ruffig ut i kanterna och när man klickar på en artikel är den som Omni. Det länkas lite hit och lite dit utan förklaring till varför. Förstår inte hur jag som läsare får mer makt med länkar, som jag ändå kunde få hos Google. Har man väl en gång läst om nyheten så gör man det ju inte igen, om man inte får en förklaring till nyttan med det. Tid är i dagens samhälle vårt stora problem.

– Den amerikanska nyhetsmarknaden domineras av ett fåtal stora mediekoncerner. Vi vill flytta makten över nyheterna till våra läsare, men på ett sätt som gör att vi kan garantera en hög kvalité på innehållet. Dessutom visar vi alltid nyheten ur flera synvinklar. Om du till exempel läser om konflikten i Syrien kan vi ge läsaren perspektiv på nyheten från USA, Ryssland, Europa och Mellanöstern, vilket bidrar till en ökad förståelse för hur frågan uppfattas i olika delar av världen, säger Viktor Lidholt, grundare och VD på Newsvoice.com.