Newsner avslöjar hur de vinner kampen med de stora mediahusen

Newsner har dubblat trafiken på bara några veckor och skakat om de stora mediahusen.  Vi blev nyfikna på hur de lyckats med sin satsning trots att de bara är några få som arbetar med den och har begränsade resurser. Vi fick tag på Johan Rikner som svarade på våra frågor om trafiken, målen, inkomsterna och visionen.

Läs också: Newsner nära dubblerar trafiken

Var kommer den nya trafiken ifrån?

Vår trafikökning kommer framför allt från engelsktalande regioner och det känns fantastiskt kul inför vår internationella satsning att få ett kvitto på att vi kan lyckas lika bra i andra länder.

Vilka trafikmål har ni med Newsner?
Vi blev ju snabbt största viralsajt i Sverige och blir man det samtidigt som Expressen och Aftonbladet storsatsat så kanske man får lite hybris. Men vi tror att vi kan bli bland de största virala sajterna i alla marknader vi går in i.

Vilka länder finns ni i nu?
Vi finns på svenska och engelska, samt drar igång tyska i dagarna.

Hur många är ni som jobbar på Newsner?
Det är ju vi på nyheter365 som driver Newsner. Det är ingen som enbart jobbar med Newsner, men vi är väl en 3-4 stycken nu som jobbar mer med Newsner än nyheter365. Men det kommer självklart bli fler. Vår viktigaste faktor för att fortsätta vår tillväxt är att kunna rekrytera rätt personer.

Vad tjänar ni pengar på?
Enbart genom annonsering. Vi satsar mycket på vårt koncept för branded content och native advertising som visat väldigt bra effekter.