Newsner avslöjar hemligheten bakom framgångarna

Svenska företaget Newsner har satsat på viral marknadsföring sedan starten och gång på gång slår sina egna trafikrekord. Vad är hemligheten? I den här artikeln kan du läsa hur Newsner på så kort tid lyckats skapa en sajt som idag når 26 miljoner unika besökare.

Vi pratade med Johan Rikner som är ansvarig utgivare och VD för Newsner (se bild).

Det går riktigt bra för Newsner. Vad är framgångsfaktorerna?
– Vi har lyckats få in fantastiskt duktiga och hängivna personer som jobbar med innehållet. Sedan har vi i blodet från vår nativeverksamhet på nyheter365 att arbeta mycket med analys. Analysen tror jag varit en viktig faktor från start. Eftersom vi har relativt små resurser gäller det att göra rätt saker snarare än många saker.

– En annan viktig faktor är att vi via vår nativeverksamhet kunnat monetarisera trafiken och utveckla annonslösningar. Särskilt vår lösning för branded content har varit framgångsrik. Vi är ju inget stort mediehus som kan gå back i ett uppstartsskede, utan vi har varit tvungna att gå med vinst sedan start för att kunna utveckla verksamheten.

Ni syns hela tiden på Facebook. Hur har ni lyckats så bra med den kanalen?
– Vi har nästan enbart fokuserat på Facebook eftersom det är den kanalen som har överlägsen kraft i att driva trafik.

Hur viktig är Facebook för er?
– Facebook är helt avgörande för oss.

Ni är nu ute i världen och vinner mark med er sajt på engelska och spanska. Vad är nästa steg?
– I första hand vill vi fortsätta utveckla oss på spansk- och engelsktalande marknaderna, men vi tittar på att snart öppna ännu ett språk. Hittills har vi ju växt organiskt och hela tiden varit tvungna att gå med vinst, men nu har vi även ett teknikprojekt kopplat till Newsner på gång men vi behöver få in relativt mycket kapital för att kunna förverkliga det.

Kan du ge tre tips till aspirerande aktörer som också vill växa som Newsner?
– Jag har svårt att komma på några specifika tips, men generellt tror jag på att vara ödmjuk. När du tror att du är bäst blir du nöjd och då kommer någon annan och kör om dig. Var flexibel och jobba hela tiden på att utveckla verksamheten.