Newsner är utsedd till Sveriges största publicist på Facebook

Newsner har för andra året i rad blivit utsedd till Sveriges största publicist på Facebook.

Det är Ezyinsights, som står bakom SoMe-index, som tagit fram siffror siffrorna.

Det som är intressant med just denna undersökningen är att Ezyinsights har gått igenom precis alla siffror, både interaktioner on post och webshares för att se vem som har störst share of voice.

Newsner hamnade på en övertygande första plats med 29,5 procent share of voice jämfört med Expressen som landar på 21,1 procent och Aftonbladet, 18,4.

– Det är fantastiskt roligt att se att det hårda arbetet som våra redaktörer lägger ner ger resultat och att vi kan fortsätta jobba nära vår publik och producera innehåll som engagerar svenska folket, säger Christian Ström, publisher på Newsner.

Ezyinsights har granskat publicisternas delningar, reaktioner, kommentarer samt webshares, alltså när användare själva delat artiklar på Facebook, för att få en helhetsbild. Totalt fick svenska Newsner strax över 70 miljoner Facebook-interaktioner under 2018.

– Två saker som jag tycker sticker ut under 2018 är att vår sida Sportbibeln blev den största svenska sportsidan på Facebook under Fotbolls-VM och att vår humorsatsning ”Den som skrattar förlorar” lyckades charma publiken med 24 avsnitt – som i snitt fick över en miljon organiska views. Det visar på en otrolig bredd hos en så pass liten organisation som vår, fortsätter Christian Ström.