Netflix tänker satsa över 50 miljarder på eget innehåll

Alltså vem gillar inte Netflix? Det är ju som att videobutiken flyttat hem till vardagsrummet. Bara att luta sig tillbaka och njuta av serier i mängder och gamla rullar. Som pricken över i:et kommer Netflix nu att satsa på ännu mer egenproducerat innehåll. Det ser ut att bli ett bra år.

Netflix har fattat att de kan tjäna ännu mer pengar om de själva tar fram innehållet så nu öppnar de den stora plånboken. Över 50 miljarder tänker man satsa på egenproducerade filmer och serier.

Läs också: Är du trött på svenska Netflix? Så här kollar du på den amerikanska ifrån Sverige

Netflix expansion har gett positiva resultat. Den starka tillväxten av nya tittare ledde till att aktien ökade med 8 procent och nådde rekordhöga 146 dollar per aktie. Gissar att både styrelsen och de större aktieägarna gnuggade händer och firade med skumpa.

Det är bland annat satsningen på egenproducerat innehåll som ligger bakom succén. Förra året producerade Netflix över 600 timmar eget innehåll och det ska nu bumpas upp till 1.000 timmar. Budgeten för satsningen är över 50 miljarder kronor. Håll i hatten SVT för i år blir det ännu jobbigare. Speciellt när andra aktörer som Apple och Amazon tänker ta upp konkurrensen från Netflix.

2017 ser ut att bli ett bra år för oss som gillar att stänga av hjärnan framför en rulle, eller serie.
Gilla Dagensanalys.se på Facebook!