Netflix som står för 30 procent av streaming-tv är ändå lillebror

Netflix har idag 148 miljoner betalande användare runt om i världen. Tillväxten är fenomenal men trots dessa siffror är tjänsten en lillebror i sammanhanget.

Netflix har ökat med 26 procent jämfört med föregående kvartal och om du lägger till gratis-tittare (testabonnemang) till antalet betalande är de nu uppe i 155 miljoner användare världen över.

Om du nu slår ihop alla streamingtjänster och adderar alla känd statistik får vi en streamingmarknad som är runt 500 miljoner abonnemang stor. Netflix representerar här hela 30 procent av allt streamingtittande på film och serier.

Men hur stora är Netflix egentligen?

Om du nu tar Netflix siffror och jämför med globala tv-tjänster får lillebror veta hur liten han här. Det finns nämligen en miljard tv-tittare som abonnerar på någon tv-kanal, enligt IHS Markit. Då räknar man med kabel, satellit och IPTV.

Trots då att streaming ökar varje kvartal representerar det ändå bara hälften av tittarna.

Netflix själva visar denna graf i sitt brev till aktieägarna. Det visar hur liten marknadsandel Netflix egentligen har av den globala videomarknaden.

Så visst kan vi häpna över streamingtjänsternas snabba tillväxt och säkert en dag har de sprungit förbi tv. Men som det är idag är Netflix, Hulu och alla andra bara småkisar i jämförelse.

Väl värt att komma ihåg när man stirrar sig blint framåt och glömmer var vi är idag.