Netflix öppnar för offline-tittande samtidigt som Apple kan ge sig in streamingkriget

Netflix, den troligtvis största stjärnan på streaming-TV himlen, uppges öppna för möjligheten att titta på deras innehåll även offline. Samtidigt talas det om att Apple planerar storsatsningar inom streaming-TV i framtiden.

Apple sägs kunna tänka sig att på allvar satsa på strömmad media, förutsatt att de nuvarande TV-serierna når framgång. Dessa två serier är ett drama, Vital Signs, med Dr. Dre, och en serie om appar med Will.i.am.

Läs mer: Apples första satsning på egenproducerade TV-serier ska handla om… appar

Apple påstås ha rotat runt i Hollywood efter manusförfattare och producenter. Och de är inte ensamma – det talas till och med om att Facebook, Google och e-handelsjätten Alibaba alla funderar på att ge sig in på marknaden –  allt enligt Fast Company.

Det är därför kanske inte så märkligt att Netflix måste se till att hålla ångan uppe med nya funktioner. Streamingtjänstens VD, Reed Hastings, har under ett möte indikerat att man kan tänka sig visst offlineinnehåll.

“Vi borde ha ett öppet sinne kring detta”, rapporteras Hasting ha sagts enligt Tech Insider, “medan vi expanderar världen över ser vi en ojämn kvalitet av nätverk, och det är något vi måste hålla ett öppet sinne kring”.

Detta erbjuds redan av ett flertal andra konkurrenter, i Sverige exempelvis Viaplay – om än inte för hela utbudet.