Netflix konkurrerar med Bredbandskollen

Många av oss har testat sin bredbandshastighet eller WiFi på Bredbandskollen.se – ett gratis verktyg från Internetstiftelsen som sedan ett tag också finns tillgänglig som app. Men nu har streamingjätten Netflix lanserat sin egen app som kan konkurrera med den svenska tjänsten – och som ger Netflix mer data kring våra uppkopplingar.

Netflix har sedan ett tillbaka haft ett eget snabbhetstest på Fast.com, och nu gör man alltså en egen app precis som Bredbandskollen redan har gjort. Verktyget ska finnas till både iOS och Android.

Streaminjätten gör detta inte bara för att vara snäll, utan för att få bättre koll på uppkopplingsmöjligheterna hos deras användare. Med denna data kan de sedan sätta press på interneteverantörer, som ju ofta vill hålla sig väl med Netflix (inget slår ett öppningserbjudande med tre månaders Netflix, till exempel!).

Läs mer: Skapa egna “mixtapes” av älsklingsserier och filmer på Netflix i helgen

Nu kan förstås lätt hända att leverantörerna optimerar hastigheten så att de fungerar bäst för just Fast-verktyget (något som tyvärr kan hända de flesta hastighetstest) – men eftersom Fast testar uppkopplingen mot Netflix egna servrar så kan det ändå vara användbart för många.