“Netflix kommer att bli reklamfinansierad”

Konkurrensen hårdnar från Youtube, Disney och andra aktörer på streamingmarknaden. Här tror bland annat Jeff Green från Trade Desk att Netflix måste ta fram en reklamfinansierad modell för att nå ut till ännu fler.

En intressant tanke som han har och förmodligen helt rätt också. För att Netflix ska få ihop antalet tittare och inte bara förlita sig på abonnemangsintäkter måste man fundera på en reklamfinansierad modell, men inte old-school.

Det fungerar inte längre att klippa filmen i hundra små bitar för att visa reklam så som linjär-tv gör. Det är ju därför allt fler väljer att klippa kabeln och spendera sin tid på streamingtjänsterna. Här måste Netflix, Youtube och andra innovera. Hur ska man visa reklam och hur ska tittaren kunna ta till sig den utan att samtidigt störas? I den här frågan gav linjär-tv upp för länge sedan. Konceptet – du har bara oss så du har inget val – gäller ju inte längre. Frågan är bara hur det ska gå till?

Jeff Green som pratat med Recode har sina tankar som du kan ta del av här och du själv har säkert egna som vi gärna ser att du delar med dig av här i vårt kommentarsfält. Skriv av dig och tyck till.