Netflix i offlineläge

Drömmar om att kunna fortsätta se på favoritserien under campingsemestern i offlineläge lever hos många. Eller att kunna ta med sig Netflix i offlineläge där det finns internet som är irriterande långsam.

Men Netflix meddelar att det blir inget av det inte, eftersom vi enligt dem inte egentligen vill ha offlineläge och kanske inte ens förstår hur det fungerar.

“Jag är inte lika säker på om det är en bra upplevelse för konsumenterna”, säger Netflix produktchef Neil Hunt om att ha Netflix i offlineläge. Detta efter att Amazon precis lanserat sin tjänst Prime Instant Video som gör det möjligt för användare att ladda ned filmer och se dem offline.

Enligt Netflix blir det för krångligt för många att ladda hem filmer och sedan titta på dem. Enligt produktchefen Neil Hunt har vi användare svårt att förstå att filmen inte kommer finnas tillgänglig direkt, utan att man måste vänta tills att den laddas hem. Vi ska också ha svårt att komma ihåg att ladda hem avsnittet eller filmen vi vill titta på, säger han.

Med andra ord anser Netflix att de flesta konsumenter av rörlig bild inte har koll på läget om hur tekniken fungerar. Kanske har han rätt eller så har han tokfel. För alla under 50 år i Sverige vet nog skillnaden mellan att ladda ned och att streama. Fast när Netflix gör något så blir det numera en global förändring och i vissa länder samt kulturer är det en annan kunskapsnivå. Eller?

Enligt Neil Hunt handlar framtiden om att göra Netflix tillgänglig på andra sätt. Han vill hellre se att Netflix ska finnas på flera platser, som på flyget, tåget eller i biblioteket. Men hur blir det då på campingsemestern?