Netflix höjer snart priset även för gamla kunder

Kommer du ihåg vad du tänkte på i maj 2014? Om du var Netflixkund borde du göra det. För de som tecknade abonnemang för över två år sedan kommer nämligen nu få samma pris som nyare kunder.

Vi som haft kontot ett tag är ju rätt vana vid att få betala 79 kronor i månaden, medan faktum är att priset faktiskt är 99 riksdaler. För att friska upp minnet, så införde Netflix en prishöjning för “2 skärmar +HD” i maj för två år sedan.

Men för att behålla befintliga kunder så kunde man fortsätta att “binge’a” TV-serier för priset av en Capricciosa i två år. Vi klickade alla okej på det där, oddsen är bara stora att man inte minns det längre!

Läs mer: Var tredje svensk är inne på YouTube varje dag – 1 av 10 tittar på Netflix dagligen

Från maj är det alltså 99 kronor som gäller. Många kommer inte ens att lägga märke till det, då det trots allt är en automatiserad process, kopplat till ens betalkort.

Netflix har utnyttjat de två senaste åren väl, och gett sin publik ett antal kritikerrosade serier (House of Cards, någon?) och överlag ett brett register.

Frågan är om prishöjningen – förutsatt att man vet om den ens – kommer att påverka kundkretsen nämnvärt. Många har redan skippat TV’n och ersatt den med just Netflix.