Netflix expanderar sin tjänst

Netflix fortsätter sin expansion runt om i världen. Sydeuropa är näst på tur att få möjligheten att använda streamingtjänsten. Företaget har meddelat att Italien, Spanien och Portugal får Netflix under oktober.

Just nu erbjuder Netflix sin tjänst till cirka 50 länder, varav 13 är i Europa. Planen är alltså nu att fokusera på europeiska länder, och de tre nationer som jag nämnde ovan är först på listan.

Om allting går som planerat är tanken att expandera till 200 (!) länder vid slutet av nästa år. Reed Hastings, VD på Netflix tror att med denna gigantiska expansion kommer företaget kunna konkurrera med de stora filmdistributörerna i Hollywood.

Priset för vad tjänsten kommer att kosta i Italien, Spanien och Portugal är inte tillgänglig än, men det förväntas kosta ungefär detsamma som det gör i de andra europeiska nationerna.

Förra året expanderade Netflix till länderna: Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike, Belgien och Luxemburg. Företaget tycker att tjänsten var lyckad i dessa länder och ser nu mycket fram emot de närmaste åren. De ska ju trotsallt ta över hela världen.