Netflix blir en TV-kanal

Mindre kabel-TV-operatörer i USA har svårt att behålla sina abonnenter. Tre mindre TV-operatörer har därför kraftsamlat sig och tänker erbjuda sina kunder möjligheten att titta på Netflix via sina TV-boxar, enligt The Wachington Post.

För att få tillgång till tjänsten måste kunderna abonnera på både TV-operatörens tjänst och Netflix, samt ha en TiVo-box från TV-operatören. Upp till en halv miljon kunder ska få  erbjudandet i dagsläget.Vad är då skillnaden på det som ComHem TiVo i Sverige erbjuder sina kunder, i form av Netflix-appen?

Enligt en av de amerikanska TV-operatörerna kommer Netflix-appen initieras genom att kunden byter över till en kanal dedikerad till Netflix. Därmed tillkommer inga krav på att använda en annan fjärrkontroll eller enhet. En intressant fråga att ställa sig är – vilken part som kommer tjäna mest på samarbetet? Kommer TV-operatörernas kunder bli mer benägna att fortsätta använda sina befintliga TV-abonnemang eller kommer Netflix locka över dem helt till sin tjänst?

Vad tror du?