Netflix är den mest populära streamingtjänsten – förutom i Sverige

Netflix är utan tvekan den populäraste streamingtjänsten, bara i Sverige får den se sig besegrad, det visar en ny studie från AudienceProject.
AudienceProjects senaste studie kring traditionell tv och streaming visar att streamingtjänsterna fortsätter att öka men även traditionell tv är fortsatt populär. Hela 80 procent av befolkningen i USA, Storbritannien och Norden tittar på traditionell tv varje vecka. I Sverige är siffran 79 procent. Samtidigt använder 7 av 10 svenskar en annan enhet samtidigt som de tittar på tv.
Den traditionella tv:n är populärast hos den äldre generationen medan 15-25-åringarna föredrar streamingtjänster. 59 procent av svenskarna använder streamingtjänster och laddar ned serier och filmer varje vecka.
Netflix är den populäraste VOD-tjänsten i USA, Storbritannien, Norge, Danmark och Finland. I Sverige kommer Netflix först på tredje plats efter YouTube och SVT Play.
Illegala streamingtjänster används av 8 procent av svenskarna varje vecka, och 28 procent uppger att de har använt en illegal streamingtjänst någon gång. Dessa siffror indikerar att problemet med illegal streaming inte är lika stort som tidigare.
För att ta del av hela rapporten, klicka här.