Nelly.com gjorde en egen tv-serie för att nå ut till sin målgrupp

Efter den första säsongen av Nelly.coms dramaserie Filter beskrivs projektet nu som en tittarsuccé. Filter hade, efter endast två månader, närmare 700 000 visningar och majoriteten av tittarna har varit i Nellys viktigaste målgrupp – unga kvinnor.
Under våren utvecklade Nelly.com ett helt nytt format – Filter. En dramaserie, producerad av Perfect Day media, där tittarna får följa tre unga kvinnors vardag i Stockholm där karriär, vänskap och kärleksrelationer är i fokus. De utmaningar som huvudkaraktärerna ställs inför är inspirerade av Nelly.coms målgrupp med syfte att skapa igenkänning och avdramatisering kring livet som ung kvinna idag. Som en del i formatet är även skådespelarna stylade i kläder från Nelly.com.
– Vi är glada och stolta över första säsongen av Filter och det genomslag som serien har fått. Idéen med serien har hela tiden varit att inte bara inspirera vår målgrupp med styling, som kanske är det självklara för oss som klädaktör, utan att inspirera i stort genom ämnen som de är intresserade av. Vi har genom formatet Filter och den breda kanalmixenlyckats skapa engagemang hos vår målgrupp vilket känns fantastiskt, säger Jan Wallsin, Head of Nelly.com.
Nelly.coms mål är att skapa trovärdigt innehåll och utöver att Filter har sänts på sajten har dramaserien dessutom skapat engagemang i bolagets övriga kanaler. Målgruppen kan exempelvis interagera med seriens karaktärer där bland annat huvudkaraktären Nelly finns på Instagram under namnet @nellyamundsen. Efterfrågan från målgruppen på den andra säsongen har varit hög.
– Serien är nu inne på sin andra säsong och jag tror att framgången främst beror på att många unga kan känna igen sig och inspireras av karaktärerna. Vi är stolta och glada över att vi tillsammans med Nelly.com återigen ligger i framkant av att ta fram nya format, nu ser vi även att andra aktörer väljer att haka på, säger Hannah Widell, koncernchef på Perfect Day Media.
https://youtu.be/Ys5TW5lpxuM