Nej – Mark Zuckerberg ska inte bli USA:s nästa president

Rykten har florerat på nätet sedan några veckor kring att Facebookgrundaren Mark Zuckerberg skulle kandidera för att bli USA:s president i valet 2020. Nu dementerar Zuckerberg själv dessa rykten – men ingen rök utan eld, verkar det som.
Detta efter att BuzzFeed direkt frågat Zuckerberg om kan kampanjar för att bli presidentkandidat – “nej”, var svaret. Samtidigt ville han inte uppge om han helt utesluter planer på att i framtiden.
Läs mer: Mark Zuckerbergs Facebook vill läsa våra tankar
Men en politisk karriär verkar inte vara helt utesluten. BuzzFeed har tidigare avslöjat att Zuckerberg tagit steg mot att säkerställa sig kontrollen över Facebook även om han skulle bli politiker. Det är detta som först satte igång spekulationerna.
Det hjälper inte heller att han anställt en fotograf som tidigare jobbat vid Vita huset för sina PR-foton, och dessutom åker runt i USA:s delstater för att tala politik med bland annat poliser. Han har också anställt Obamas tidigare rådgivare för sin välgörenhetsorganisation.
Således verkar det ändå som att Zuckerberg ska in i politiken på något sätt. Om det inte gäller presidentämbetet (och det är knappast ovanligt att neka kandidaturen fram till sista dagen) så kan det vara på annat vis. Många önskar nog nu att de hade en spåkula…