Native från publicister kommer nu till Facebook

Publicister som letar nya annonslösningar hela tiden, speciellt med tanke på reklamblockeringen, har hittat en ny vän hos Facebook. Numera får du även publicera native på socialamediajätten.

Native-reklam är sådan som ser ut som vanligt innehåll. Det kan vara en artikel om badtvål eller en video om senaste bilen från Volvo. Native är det senaste och hetaste hos publicisterna då det lockar in läsarna under täckmanteln att vara en vanlig artikel. Vi på Dagensanalys.se använder native-reklam för våra annonsörer. Relevant native är ett fantastiskt sätt att skapa mervärde för läsarna och mycket effektiva kampanjer för annonsörer. Några av våra annonsörer säger att det är den bästa kampanjen de gör för att nå sin målgrupp.

Läs även: 5 skäl varför Native är det optimala sättet att annonsera

Facebook är ett företag som man verkligen kan titulera som proaktiv, aggressiv och kreativ har hängt på trenden med native. Numera kan publicister och andra som är annonsörer på Facebook använda native-formatet.

När man vill få sina native-artiklar publicerade på Facebook så måste man först få dem godkända. Det är ett smart drag från Facebook som vill behålla kontrollen och kvaliteten på reklamen. Notera att native kommer att kosta betydligt mer än vanliga banners.

“For a long time, for media companies, Facebook has been primarily about distribution. But we’re increasingly trying to help partners make money. And this is something they’ve been asking for a lot.” svarade Dan Rose när han fick en fråga om annonsformatet.