Nästan ingen använder köpknappen på sociala medier

Köpknappen i sociala medier har varit något av en besvikelse för många, bland annat för Twitter som i våras avslutade sitt projekt efter bara åtta månader. Nu kommer det nya siffror som visar att bara 10 procent av konsumenterna någonsin tryckt på köpknappen på sociala medier.

Studien kommer från Sumo Heavy Industries, och det visar sig alltså att bara en av 10 använt köpknappen – trots att 3 av 4 känner till funktionen.

Läs mer: Köpknappen i sociala medier – har hypen misslyckats?

Inte nog med det så uppger 61 procent av de undersökta att de inte tror att de kommer använda köpknappen den närmaste tiden. Det är inte riktigt klart varför man förhåller sig så skeptisk till möjligheten att handla direkt från annonser i sociala medier, men det finns några idéer.

En är att sociala mediers kronologiska karaktär lätt gör att många inlägg med köpknappar helt enkelt inte dyker upp i mångas nyhetsflöden. Det kan också var så att de bara ses som störande moment för konsumenten, som inte alls är sugen på att handla något just då.

Köpknappen introducerades av Pinterest, och följdes sedan av flera andra sociala plattformar som bland annat Twitter. Men om du inte sett någon i ditt flöde än, så är alltså chansen rätt stor att du aldrig kommer att göra det heller.

Läs mer: Pinterest introducerar nya ”köpknappen”