Nästan hälften av världens befolkning är uppkopplad

Hela 46 procent – 2,31 miljarder människor – är aktiva användare av sociala medier. Vad som är anmärkningsvärt att hela 1.97 miljarder av dessa använder mobiltelefonen för sitt surfande.

De är 27 procent av världens befolkning, och deras tillgång till de sociala medier går via en uppkopplad mobil. Detta om något säger en hel del om mobilens betydelse, och vart smarta varumärken bör rikta sin reklam.

Det är We Are Social som står för rapporten, kallad Digital in 2016. I den konstateras att “mer än hälften av jordens vuxna befolkning använder sig av internet, och en tredjedel av dessa använder sociala medier minst en gång i månaden”. Inte nog med det vet man att nästan tre fjärdedelar använder internet dagligen – och att människor i allt större grad förväntar sig att allt ska vara uppkopplat.

Läs mer: Trendbrott i ny rapport om ungas medievanor – millennials överger TV för nätet [siffror och statistik]

“Internet är inte längre bara en informationsportal; det är det moderna samhällets ‘elektricitet'”, fortsätter rapporten och påtalar företagens behov av att utforska hur “uppkoppling” kan förbättra alla delar av företagsaktiviteter, utöver marknadsföring.