Nästa år kan vi faktiskt få se en ny iPhone

Nu kommer det uppgifter kring att det är först nästa år vi får se de riktigt stora förändringarna kring Apples iPhones. Är 2017 alltså året då Apple ska ta täten igen?

En gång i tiden var det ju faktiskt iPhones som mer eller mindre började hela hypen kring smarta telefoner, appar och byggde upp en hel kultur av hippa och ständigt uppkopplade unga vuxna. Nu verkar det som om man inte längre äger förmågan att på riktigt “förvåna” konsumenterna.

Men enligt Apple-experten Ming-Chi Kuo så kommer det en del förändringar under kommande år istället, förändringar som kan vara tecken på något större i alla fall när det kommer till iPhonen.

Läs mer: Nya prylar från Apple

En ny sådan lur kommer ha sådant som en böjd AMOLED-skärm, kunna laddas trådlöst och ha en ny, mer glasliknande design. Faktum är att man på så sätt börjar närma sin konkurrent, Samsung, som för närvarande verkar vara den som faktiskt vågar testa nya idéer på marknaden.

En annan nyhet kommer, enligt Kuo, vara en iPhone med 5.8 tums skärm som också väntas först nästa år. En konsekvens av detta är alltså att vi inte bör vänta oss någon större revolution när iPhone 7 släpps senare i höst.

Kuo anses vara en rätt pålitlig källa, men detaljerna är vara och det är en god bit kvar till nästa år. Kan detta vara ett försök av Apple för att öka intresset, i synnerhet med det svala mottagandet av den inte så värst nya iPhone SE?