Napflix – tråkiga videoklipp som ska hjälpa dig att somna

Tour de France -92? En sömnig dokumentär om Pandors tillvaro? Kanske en föreläsning om Einstein? Detta är bara några av de fantastiskt långsamma videoklippen som man kan titta på via sajten Napflix, som samlat ett stort urval av YouTubes “tråkigaste” klipp för att hjälpa folk att somna.

Nu är det förstås inte alla som har samma syn på vad som är tråkigt, men om man nu tycker att Pandor är ungefär hur häftigt som helst så kan man alltid istället titta på en “avslappnade” tropisk strand eller ett akvarium.

Sajten påminner lite om den populära videotjänsten Netflix, fast med tråkigare/mörkare färger – så att man inte ska störa nattsynen eller väcka sin partner, får man anta. En smart funktion är också att man kan ställa in en sömntimer, som stänger av den där dokumentären om äppelplockande efter 10 till 30 minuter.

En av personerna bakom Napflix, Víctor De Tena, fick idén till att detta efter att ha sett “en typisk mållös fotbollsmatch”, skriver Mashable. Efter det började han fundera på “alla de saker som jag tittar på när jag ska ta en tupplur” och så växte sömntjänsten fram.

Läs mer: Framtidens Netflix kommer att vara ett piller

Med tanke på hur många gånger vi (jag) kan somna på soffan framför just TV:n så kan det vara skönt att veta att man kan göra detsamma framför mobilens eller laptopens varma sken, också. Eller bara välja rätt program i den supersköna TV-soffan.

Det kanske inte är det bästa sättet att på lång sikt lösa sina sömnproblem (det lär till och med vara dumt att titta på just skärmar innan man lägger sig) men det låter ändå rätt mysigt. Det är dessutom gratis.

Sov gott!