Några enkla knep som gör att ditt mobilbatteri håller längre

Att ha slut på batteri i mobilen är en evig plåga. För användare av iPhone mer än så än jämfört med mobiler från Sony eller Samsung som använder Androids operativsystem. Alla mobiltelefoner oavsett tillverkare eller operativsystem har nytta av dessa tips.

Håll koll på hur varma temperaturer din mobil behöver jobba i. Visst ska smarta mobiler fungerar i allt från minusgrader till 35°C men om du har den så nära rumstemperatur som möjligt kommer den att hålla längre.

Se till att din mobil alltid har den senaste mjukvaran från tillverkaren. Alla tillverkare av mobiltelefoner jobbar frenetiskt med att förbättra batteritiden så använd alltid senaste versioner.

Optimera dina inställningar genom att bland annat dra ned på frekvensen som mobilen kollar efter mail, meddelanden eller andra automatiserade uppgifter. Varje gång mobilen måste starta en ny process tar den lite av ditt batteri.

Justera skärmstyrkan genom att antingen dra ned på ljuset eller sätt den på auto-justering så att den anpassar sig till din omgivning. Skärmen är den största boven som dränerar ditt batteri, förutom Candy Crush Saga.

Stäng av onödiga notifieringar. Istället för att automatiskt synkronisera konton kan du manuellt göra det. Vi behöver inte alltid vara tillgängliga. Genom att ställa om till manuellt tar du tillbaka kontrollen.

Minimera användandet av lokaliseringstjänster som GPS. En tjänst som använder GPS stämmer hela tiden av mot satelliterna var du befinner dig någonstans.

Om du befinner dig i områden där du ändå har dålig täckning så kan du använda Flight Mode. Om det är dålig täckning försöker mobilen hela tiden hitta signaler. Att den letar dränerar batteriet mycket.

Använd skärmsläckaren genom att ‘låsa’ mobilen. Visst behöver du öppna upp den igen men du sparar mycket batteri genom att låta mobilen få vila mellan att du använder den.

Det är viktigt att du en gång i månaden låter mobilen gå från 100 procent till 0 procent. Vi måste se till att elektronerna i batteriet får gå igenom denna cykel så att de håller sig pigga och alerta.

qukitel_mobil

Qukitel är ett kinesiskt företag som satsar på att bygga en mobil som håller i en hel vecka. De tänker nämligen bestycka sin mobil med ett batteri som har 10,000mAh vilket är nära 4 gånger så mycket som en iPhone.

Problemet är ju bara att mobilen kommer också att bli mycket tyngre och större än de mobiler som finns ute på marknaden idag. Men om det är batteriet som är det viktigaste så kanske en mobil från Qukitel är lösningen för dig.