Mystiskt Google-tweet: VR-nyhet snart här

Det kan vara extra viktigt för den som är intresserad av VR-teknologi att hålla koll på nätet från idag till den första oktober. Enligt ett mystiskt Google-tweet så ska vi nämligen få en spännande nyhet de kommande dagarna – och ryktena har genast satts igång världen över.

Rykten har spridits på nätet kring en kommande VR-produkt från Google, någon som skulle utmana de redan existerande headseten från Facebook (Oculus Rift) och HTC.

Många har därför funderat om det röra sig om något sådan, då vi knappt hört något nytt om kommande “Daydream” som nämndes under Googles utvecklarkonferens i maj tidigare i år. Det har ryktats om att släppet skulle ligga nära i framtiden.

Läs mer: Google nära att släppa sitt nya VR-headset för Android

Men det kan såklart bara gälla Google Cardboard, budget-headsetet från mediejätten. Bilden föreställer i varje fall just detta headset på en mörk bakgrund, i en GIF-loop skriver bland andra Ubergizmo.

Det finns några frågetecken kring tweetet – det har endast publicerats på Google brittiska konto, och det är ovanligt att släppa en större nyhet bara några dagar innan det annonserade eventet den fjärde oktober.