Musikbranschen tar från varandra – Lyssna på hur Måns Zelmerlöws låt Heroes inspireras av David Guetta

Här visar musikbranschen hur de “inspireras” av varandras låtar. Det blir tragikomiskt när man får höra så tydliga exempel. Här får du höra hur Måns Zelmerlöws låt “Heroes” är inspirerad av David Guetta “Lovers in the sun”.

Hur var det nu igen med de där rättighetsfrågorna som musikbranschen krigat om?

Måns Zelmerlöws nya låt “Heroes” är helt klart inspirerad av David Guettas “Lovers on the sun”. I denna mix hör du att låtarna har liknande spår.  Det är dumt att ändra ett vinnande koncept.

Här är ett annat exempel med Måns Zelmerlöw och David Guetta som delar upp låtarna så att det blir ännu tydligare att Måns och hans musikproducenter inspirerats av David Guetta:

https://vimeo.com/121132158

Här är en till låt med Alesso som gör en spinn på “Heroes”. Det är just nu inne att sjunga om hjältar och inspireras av varandras musikspår.

Uppdatering:
Vi skrev tidigare att även en animation i Måns Zelmerlöws video är likt en i David Guettas video, men det visar sig vara fel. Tack Daniel Abrahamsson för att du hjälpte oss med fakta.

Här är det Eric Saade som inspirerats av en annan låt från 1984.  Det är låten Kall som is med Karin och Anders Glenmark.

https://youtu.be/yrVZo0Lgwfc

Här är det igen ingen tvekan om vem som var först. Tänk bort de moderna effekterna bara och att Eric sjunger på engelska.

Tack Markus Enghag för tipset om Eric Saades låt som är kusligt lik Karin och Anders Glenmark Kall som is.