MTG lanserar ny Presswebb från Clipsource

MTG Sverige lanserade sin nya digitala presstjänst i fredags. Via presstjänsten kan journalister och andra professionella användare ta del av pressmeddelanden, programkataloger, tablåer, förhandsvisningar och videoklipp.

Presstjänsten drivs av Clipsources nya intelligenta plattform, som ger en enklare och snabbare distribution eftersom den är direkt integrerad med kanalens befintliga innehållshantering. Designen är helt responsiv vilket gör att både administratörer och journalister kan jobba mot pressrummet oavsett vilken plattform man sitter på.

– Vi valde Clipsource för att de är den enda leverantören som är specialiserad på press- och innehållshanteringslösningar för mediebolag, Deras smarta och användarvänliga plattform gör att vi kan ge journalister bättre service samtidigt som våra pressmedarbetare blir mer effektiva, säger Susanne Nylén, Presschef MTG Sverige.

– Förtroendet från MTG visar att vi har tänkt rätt kring hur vi kan förenkla mediehusen ganska komplexa flöden vad gäller kommunikation och delning av material med professionella mottagare. Detta hoppas vi kunna göra för många TV-hus i Europa och USA, säger Johan Wiklund, VD för Clipsource.