MTG köper videogänget på Zoomin.tv

MTG har nu lagt vantarna på Zoomin.tv.

Zoomin.tv är en global online-publicist av videoinnehåll för målgruppen “generation z”. Bolaget har huvudkontor i Amsterdam och 16 kontor på fyra kontinenter. Bolagets globala nätverk består av 3500 frilanserade videojournalister som producerar innehåll som genererar cirka tre miljarder visningar varje månad, uppger MTG i ett pressmeddelande

MTG förvärvade i juli för tre år sedan 51 procent av Zoomin.tv från Adversa och Evalue AG. Nu har de köpt upp de resterande procenten.

MTG betalar 6,2 miljoner euro kontant för aktierna och löser också Adversas aktieägarelån på 11,3 miljoner euro till Zoomin.tv. Betalningen för de återstående aktierna är i enlighet med tidigare avtal.

– Varje dag levererar Zoomin.tv hundratals videos från hela världen, vilka inspirerar generation Z. De här unika berättelserna har gjort bolaget till en av världens största online-publicister av video, och nu kommer vi att jobba ännu närmare Zoomin.Tv för att nå fler av världens mest passionerade videokonsumenter, säger Jørgen Madsen Lindemann som är vd och koncernchef på MTG, i ett pressmeddelande.