Moments – nästa stora app i din mobil?

Facebook lanserade nyss sin foto-app, “Moments”, och precis som när de lanserade Messenger så verkar man inte vilja ge sina användare många andra alternativ.

Man tror så mycket på Moments att fotosynkningen – det som gör att man kan synka foton från sin mobil med Facebook – kommer att plockas bort. Istället kommer man att enbart kunna använda Moments för detta, och saknar man programmet kommer man bli påmind.

Detta drag kan för övrigt ses som ett motdrag gentemot konkurrenten Google, som nyss börjat hårdlansera Google Photos.

Läs mer: Skapa gemensamma fotoalbum med Google Photos

Faktum är att foton som redan synkats automatiskt kommer flyttas till den nya appen i början av nästa år. Detta om något kan visa på hur mycket man tror på appens chanser att lyckas på marknaden.

När man gjorde likadant med Messenger, då man mer eller mindre tvingade mobilanvändare att ha appen för fortsatt kommunikation, så sköt nedladdningssiffrorna i höjden. Det kan hända att effekten blir likadan för Moments.

Det hela är dock inte helt oproblematiskt – än så länge har man inte lanserat Moments i Europa, där ansiktsigenkänningsfunktionen vållar en del problem kring integritetslagstiftning. Gissningsvis kommer funktionen att plockas bort inom EU – men lanseringen dröjer.